top of page

Ayurveda hoitoa Vaasassa

AyurVeda Wellness

Susanne Hagström-Korhonen

Suopursuntie 14

Gerby, 65280 Vaasa

Puh. 0400 470 962

welcome@ayurvedawellness.eu

Tieni Ayurvedaan ja Yogan pariin

Ayurveda hoitajaksi ja Yoga opettajaksi 

Kiinnostukseni Ayurvedaan kasvoi erityisesti siitä, että kiinnostuin kasvien parantavista voimista ja niiden käytöstä. Minulla oli mahdollisuus osallistua Auyrveda-hoitajakoulutukseen ja hoitojen tekeminen tuntui luontevalta joten nopeasti tästä muodostui minulle ammatti. Yogaan olen perehtynyt jo lähes 25 vuotta ja Yogan mukaanliittäminen oli helppoa. Filosofian tutkijana olen perehtynyt itämaisiin filosofisiin järjestelmiin, joissa itsensä oivaltamisen tiet itsensä luopumisen kautta on olennaista. Tämä vaatii itseltä paradoksaalisen tien kulkemista, jossa itsetietoisuuden kautta luovutaan itsestä.

 

Kiinnostukseni kehonhallintaan

Olen aina ollut kiinnostunut kehonkulttuurista ja siitä, kuinka voi hoitaa itseään oman osaamisensa kautta - itsehallinnan kautta - lähinnä kehollisen kehityksen kautta. Olen tutustunut nk ulkoisiin ja sisäisiin kouluihin itämaisissa opeissa.  Liikuntaohjaajaurani aloitin teinivuosina ohjaamalla voimistelu- ja tanssiryhmiä. Myöhemmin kiinnostuin taistelulajeista ja itämaisista opeista, kuten Judosta, Karatesta, Aikidosta ja Tai Chi´stä ja Yoogasta, ja näihin liittyviin filosofisiin perusteisiin. Vuonna 1986 minulle myönnettiin Karate do-Shotokain mustan vyön, ja myöhemmin vielä toisen danin musta vyö.



Opettajaksi ja tutkimukseni tietoisuudenfilosofiasta
Opettaminen on aina ollut osa elämääni.  Tanssiopettajana, liikuntaopettajana ja karateohjaajana sain mahdollisuuden syventyä urheiludidaktiikkaan. Itämaisten lajien omaksuminen ja opettaminen vaatii aivan erilaisen lähtökohdan ja siten valitsin itämaiset opetusmallit minun tutkimuskohteikseni. Kasvatustieteellisessä koulutuksessani yliopistolla ja kasvatusfilosofian tutkimuksissa tutkimukseni Itämaisista filosofioista kohdistui länsimaisen tietoisuudenfilosofian ja itämaisen tietoisuudenfilosofian kohtaamiskohdista. Tiet ja kasvatusmenetelmät jotka johtavat Itsensä oivaltamiseen löytyivät itämaisista opeista.


Zen ja meditaatio

Itämainen tietoisuudenfilosofia johti Zen meditaation ja Buddhistisen filosofian tutkimiseen jotka ovat taistelulajien harjoittamisen taustalla. Buddhalainen filosofia ja Bön buddhalaiset tutkimukseni, jotka vaativat omaa vuosien monitahoista harjoittelua - ja joita harjoitellessa ylitetään tietoisen ajattelun muodot -  johti minua myös intialaiseen filosofiaan, koska lähtökohdat näillä filosofisilla suuntauksilla on samat.

 

Ayurveda, Yoga ja luonnon voimat

Pitkä Yoga harrastukseni on luonnollisesti vienyt minut Ayurvedan maailmaan ja olen hiljattain opiskellut Ayurveda hoitajaksi.  Teen nyt Ayurveda hoitoja ja opetan Yoogaa.  Kiinnostus luonnosta ja luonnonvoimista ja esim. kasvien parantavista voimista kasvoi ja tuli ajankohtaiseksi kun valmistuin Puutarhuriksi vuonna 2007. Suomalaiset kasvit ja yrtit ovat erinomaisia Ayurvedisissä hoidoissa.

Ihmisen paluu luontoon

Meidän ihmisten tulisi tietoisesti oppia luonnolta, luonnossa ja luonnosta kuinka olla ja elää maailmassa. On olemassa erinomaisia oppeja jotka panostavat ihmisten ja luonnon ja luonnonvoimien kanssa yhteiselossa olemiseen - mutta on omaehtoisesti tehtävä valintoja ja päätöksiä jos haluaa oppia kuuntelemaan luontoa, ja elämään suuremmassa tasapainossa luonnonvoimien kanssa. Nykypäivän ihmiselle tämä voi olla vierasta ja vaikeata, mutta kuitenkin tämä on ainoa keino saavutta tasapaino ja vaikuttaa ratkaisevasti omaan tasapainosempaan olemiseen ja omaan terveyteen. Ensimmäinen askel on kuitenkin itsensä tunteminen ja itsetutkiskelu.

 

bottom of page